Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Blog

City Strips: Comics met architectuur in de hoofdrol

City Strips: Comics met architectuur in de hoofdrol

Neem de vier meest iconische comics van Marvel en DC. Haal de kleur, helden, karakters en dialogen eruit.
Wat rest zijn vier prachtig getekende steden in actie: City Strips.

Iedere City Strip telt 32 pagina’s, met daarin een selectie van de originele panelen uit de comics “The Amazing Spiderman”, “The Superman”, “The Incredible Hulk” en “The Batman”. De kleuren, teksten, tekens en dialogen zijn verwijderd en de panelen vervolgens zo naadloos en getrouw mogelijk bewerkt. Het resultaat is een grafische tour door de iconische steden van de superhelden. Ware kunstwerkjes.
De City Strips zijn ontwikkeld en ‘vormgegeven’ door POI (Point of Interest). Deze comics over de meest gelezen steden op aarde zijn onderdeel van een ‘design essay’, waar het Britse Point of Interest momenteel onderzoek naar doet.

Er zijn in totaal vier uitgaven van de City Strip:

#1 The Amazing City
Deze City Strip speelt zich grotendeels af in New York en gedeeltelijk in London, onder andere de Chrysler Building en de Big Ben zijn erin te zien. De cover van The Amazing City is van de The Amazing Spiderman comic #76 – The Lizard Lives! uit september 1969.
Fietje Amazing City
Fietje Amazing City
Fietje Amazing City
Fietje Amazing City

#2 Supercity
Supercity speelt zich af in Metropolis (USA), het domein van DC Comic’s held Superman. In Metropolis zijn natuurlijk het gebouw van de Daily Planet, maar ook het vrijheidsbeeld te vinden. De cover van Supercity is van de originele Superman comic #174 uit januari 1965 – ‘Clark Kent’s Incredible Delusion!’
Fietje SuperCity
Fietje SuperCity
Fietje SuperCity
Fietje SuperCity

#3 The Incredible City
Marvel’s The Incredible Hulk speelt zich op diverse iconische plekken in de Verenigde Staten af, onder andere het Pentagon, Witte huis komen voorbij. De cover van The Incredible City is van de comic #122 – The Hulk’s Last Fight! uit december 1969.
Fietje Incredible City
Fietje Incredible City
Fietje Incredible City
Fietje Incredible City

#4 Gotham
Gotham City is uiteraard bekend als de thuisbasis van DC Comic’s Batman. In Gotham zijn onder andere de Gotham Sugar Company, de Gotham Map Company en natuurlijk de Batcave te zien. De cover van Gotham is van de comic #76 uit april 1953 – The Danger Club.
Fietje Gotham
Fietje Gotham
Fietje Gotham
Fietje Gotham

De City Strips zijn helaas alleen in Londen te koop, wat ze natuurlijk ook wel weer speciaal maakt… Mocht je binnenkort naar Londen gaan en je wil ze graag hebben? Loop dan eens binnen bij Gosh! Comics London of Orbital Comics London.

Bronnen & foto’s: citystrips.co.uk, p–o–i.net, stuartbannocks.co.uk

Laat reactie achter