Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Projecten

Het grote ver(nieuw)bouwtraject voor het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal is in 2008 gestart. Het omvangrijke proces, dat ongeveer zes jaar in beslag heeft genomen, is medio 2014 afgerond. Na de realisatie van het Poortgebouw en de Centrale Sterilisatie Afdeling in 2010 stond het Franciscus Ziekenhuis opnieuw aan de vooravond van een omvangrijk bouwtraject.

In het nieuw te bouwen Dienstengebouw II worden de Medische microbiologie en de Stafkantoren ondergebracht. Het Dienstengebouw II is één van de projecten waarbij LEAN, concurrent engineering, geïntegreerde contracten en BIM (Bouw Informatie Model) samen komen. Deze manier van werken / bouwen heeft ervoor gezorgd dat het project binnen 3 maanden van VO/DO naar 1e paal ging, 3 maanden van 1e paal naar hoogste punt en 3 maanden van hoogste punt naar oplevering.

Om de snelheid van de bouw te waarborgen is het interieur ‘slechts’ cosmetisch van bijzonderheden te voorzien. De basiskleur op beide verdiepingen is een warm lichtgrijs; sprekende kleuren worden als ‘accenten’ aan het lichtgrijze interieur toegevoegd.
Wandvullende visuals met een prachtige foto van een uitvergote E. Coli bacterie, ontpopt zich als kleurenexplosie op de knalroze kern. Verder zullen nierstenen en schimmels de laboratoria verlevendigen.

opdrachtgever Franciscus Ziekenhuis Roosendaal
plaats Roosendaal
bruto vloeroppervlakte 2.500 m²
status gerealiseerd (‘12)
ontwerp en uitvoering i.s.m. Daan Schipper, Joost Berger, in dienstverband bij MAS architectuur

Fotografie: Maarten Laupman, copyright © Mas architectuur