Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Projecten

Sophia Revalidatie is gevestigd in Den Haag, Delft en Gouda. MAS architectuur heeft in de loop der jaren meerdere malen omgevingen voor Sophia mogen aanpassen, om zo aan de steeds veranderende wensen van de gebruikers te kunnen voldoen. De hoofdvestiging was dusdanig aan grote aanpassingen toe, dat er werd besloten om nieuw te bouwen.
Zodoende is er in Den Haag, op de huidige locatie van de hoofdvestiging, een compleet nieuw revalidatiehuis met alle facetten van revalidatiezorg ontworpen en gebouwd.
Om in dit revalidatiecentrum een aangenaam werk-, behandel- en verblijfklimaat te creëren is er uitgegaan van het thema ‘Resort’. Het gebouw meet zich naar de gebruiker in al zijn/haar (on)mogelijkheden door de grenzen op te zoeken van de normen die er zijn voor maten van de dingen. Materiaalgebruik is in de basisopzet zoveel mogelijk uit herwinbare natuurlijke materialen als wol, klei, glas en staal. Het natuurlijke kleurenschema is hiervan afgeleid.

opdrachtgever Sophia Revalidatie
plaats Den Haag
bruto vloeroppervlakte 20.000 m²
status gerealiseerd (‘14)
ontwerp en uitvoering i.s.m. Daan Schipper, Joost Berger, Daan ter Avest, Dianta Wilmsen, in dienstverband bij MAS architectuur

Fotografie: John Lewis Marshall, copyright © MAS architectuur