Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Projecten

Inspirerend, plaats voor humor, ruimte voor verschillende werkzaamheden, verantwoord en productief, open, uitnodigend en persoonlijk, ontspannen en ongedwongen. Zomaar een aantal steekwoorden uit de opdracht die newDirections meekreeg voor het ontwerp van het nieuwe kantoor van Telfort Zakelijk.
Bij de totstandkoming van het werkomgevingsconcept is veel aandacht besteed aan de input van medewerkers; Er zijn diverse brainstormsessies georganiseerd, een klankbordgroep opgezet met leden uit verschillende afdelingen, zijn open gesprekken gevoerd door middel van een ‘spreekuur’.
Bij de indeling van de ruimte is gekozen voor een open kantoor waar afdelingen gescheiden worden door vergaderzalen en een lange multifunctionele kast die zichtlijnen creeërt en doorbreekt. Deze kast functioneert als enige opbergruimte op de werkvloer en als ontmoetingsplek. Daarnaast zijn er in de werkomgeving diverse ‘zitjes’ waar medewerkers even rustig kunnen overleggen of een telefoongesprek kunnen voeren.
Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het gebruik van pure en bestaande materialen. Het gebouw is het gebouw gebleven, techniek in het zicht. Veel meubilair, kleden en verlichting zijn afkomstig van marktplaats, familie en vrienden, tweedehands winkels, oude fabrieken en kringloopwinkels. Dit zonder concessies te doen aan kwaliteit. Wat je doet, doe je goed.
Een maatpak voor een voordeelspeler.

opdrachtgever Telfort Zakelijk
plaats Venray
bruto vloeroppervlakte 1.200 m²
status gerealiseerd (‘13)
ontwerp en uitvoering in dienstverband bij newDirections

Fotografie: Ton Oosterhout, copyright © newDirections