Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Projecten

Geïnspireerd door het newDirections-project voor Unilever in Schaffhausen (Zwitserland) kregen wij de vraag van Van den Bosch Transporten om een nieuw ontwerp te maken voor hun hoofdkantoor in Erp. Het ging hierbij voornamelijk om het opfrissen van de huidige inrichting, waarbij efficiënt gebruik van huidige middelen voorop stond. De nieuwe huisvesting moest een motivator zijn voor het meebewegen met de omgeving van het bedrijf; gericht op ‘open’ en ‘efficiënt’.

Voor Van den Bosch is er een nieuw huisvestingsconcept ontwikkeld, het ontwerp, en de inkoopbegeleiding verzorgd om te komen tot de nieuwe inrichting. De feitelijke inkoop en bouwbegeleiding heeft Van den Bosch in eigen beheer uitgevoerd. In het nieuwe concept zijn een aantal ruimte letterlijk open gebroken, is de ontvangst meer open geworden en is de omgeving van het bedrijf door toepassing van visuals van buiten naar binnen gehaald.

In een tweede fase werd de oude ‘melkfabriek’ met een nieuw concept gerevitaliseerd tot een experience centre voor Van den Bosch Transporten. Dit experience centre beschikt onder andere over een kantoor-, overleg- en ontmoetingsruimte en heeft een eigen bioscoopzaal.

opdrachtgever Van den Bosch Transporten
plaats Erp
bruto vloeroppervlakte 4.200 m²
status gerealiseerd (‘13)
ontwerp en uitvoering i.s.m. Petra Gielissen, in dienstverband bij newDirections

Fotografie: copyright © newDirections