Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Blog

Dag dag ingetogen interieur. Hallo kleurexplosie!

De tijd vliegt. Het is alweer bijna 2018. Alhoewel menig brave burger nog zijn hoofd aan het breken is hoe de Pantone kleurtrend van 2017 (Greenery) toe te passen is in het interieur, zijn de kleurtrends voor 2018 alweer bekend. En het belooft een knallend en kleurrijk jaar te worden.

Mocht de naam Pantone geen belletje bij je doen rinkelen; Pantone of ook wel PMS (Pantone Matching System) kleuren genoemd is een kleurcodering van een universeel kleursysteem met gemengde kleuren. Iedere kleur heeft een uniek nummer met de daarbij behorende specificaties. Wereldwijd kan men aan de hand van deze code opzoeken welke kleur bedoeld wordt. Daarnaast houdt Pantone zich natuurlijk ook met trends bezig op het gebied van kleur.

Tijdens de International Home + Housewares Show onthulde de directeur van het Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, welke kleuren trending zullen zijn in 2018.

Dus leg die mosgroene kwast neer, annuleer de mintkleurige fauteuil en gooi onmiddelijk die jachtgroene kussens uit het raam…

Dit zijn de interieurtrends op het gebied van kleur volgens Pantone voor 2018:

Fietje | Pantone ResourcefulResourceful
Dit palet bestaat uit complementaire blauw- en oranje tinten. Samen vormt het een interessante combinatie, die blijft boeien.

Fietje | Pantone VerdureVerdure
Groentekleuren zoals selderij worden gecombineerd met bessenpaars en eierschaalblauw, dit palet symboliseert onze gezondheid.

Fietje | Pantone PlayfulPlayful
Denk “Minions”: Heldergeel, lime en alle andere leuke dingen komen hierin samen. Kleuren die je blij maken.

Fietje | Pantone DicretionDiscretion
De tegenhanger van ‘Playful’. Subtiele tinten zoals Elderberry en Hawthorne Rose vormen een mooi ingetogen kleurenpalet. De onverwachte kracht van (zacht)roze.

Fietje | Pantone Far-FetchedFar-fetched
Warme, aardetonen als Cornsilk Yellow gemixt met rooskleurige tonen, een cultureel omarmend kleurenpalet.

Fietje | Pantone IntricacyIntricacy
Een palet van neutrale metallics (oftewel de ‘new neutrals’) met accenten van de dramatische Holly Berry Red en Yellow Sulphur.

Fietje | Pantone IntensityIntensity
Een eclectische mix van kleuren die een gevoel van kracht, macht en verfijning oproept – dit alles uitgebalanceerd met zwart en goud.

Fietje | Pantone TechniqueTECH-nique
Helder turquoise, roze en paarse kleuren samen met Pantone’s Brilliant White en Frosted Almond als een knipoog naar technologie.
Een samenstelling van tinten die van binnenuit schijnen.

Fotografie: Pantone
Bronnen: elledecor.com, pantone.com, pantone.com/pci/

Laat reactie achter