Welkom! Mail: info@studiofietje.nl, Bel: 06 48 52 90 80

Blog

Hoera, het is winter! 10 designs om de winter door te komen.

Hoera, het is winter! 10 designs om de winter door te komen.

22 december is officieël de winter begonnen. Zelf ben ik er geen groot fan van. Ik hou niet van regen, niet van sneeuw, ben geen schaatstalent en kan niet wachten totdat het weer warmer wordt. Met dank aan ons zeeklimaat, kennen we relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Gemiddeld valt er gedurende 7% van de tijd in Nederland neerslag in de vorm van regen, sneeuw, ijzel of hagel en dat staat gelijk aan ongeveer één uur en veertig minuten aan neerslag per dag. Best veel als je het mij vraagt.
Hoe trotseer je die regen, storm en kou op een praktische, grappige en stijlvolle manier?

10 totaal verschillende ontwerpen op een rijtje waar je ongetwijfeld blij van wordt in de winter, op welke manier dan ook.

1. De oprolbare regenlaars
Fietje SardinesSpaans industrieël ontwerpster Estel Alcaraz, bedacht de Sardines. Regenlaarzen die je kunt oprollen en gemaakt zijn van recyclebaar materiaal: TPV, thermoplastisch polyurethane. Handig om in je tas te stoppen en geen natte en koude voeten meer.

2. De storm paraplu
Fietje SenzIedereen kent ‘m wel, de stormparaplu Senz die zelfs windkracht 10 aankan. In 2005 kwam Gerwin Hoogendoorn op het basisidee voor de paraplu tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Samen met studiegenoten Gerard Kool en Philip Hess, richtte zij Senz op. Inmiddels is het ontwerp een wereldwijd succes.

3. De rugzak met hoodie
Fietje PumaVoor het merk PUMA, ontwierp top modeontwerper Hussein Chalayan de Urban Mobility Backpack. Een rugtas met vaste capuchon. Toch iets stoerder dan een parapluutje.

4. De warme (werk)handen
Fietje MousepadDeze mousepad handwarmers, inclusief usb aansluiting en verwarmingselement, houden je handen warm tijdens het werk. In ieder mogelijk figuur te vinden, van hamburgers tot Hello Kitty tot Mario Bros. Onder andere hier te bestellen.

5. De verwarmde koffie
Fietje Natural WaveJapans ontwerper Byung-seok You wilde in het ontwerp, Natural Wave, alledaagse dingen een dubbelfunctie geven. Deze plaat van keramiek gebruikt de warmte van de radiator om bijvoorbeeld koffie warm te houden. Helaas is het conceptontwerp (nog) niet in productie genomen.

6. De Rolls Royce onder de sleeën
Fietje The LugeMocht je toch van sneeuw en sleeën houden, is dit toch wel een kunstwerkje. De handgemaakte slee Luge voor Hublot, ontworpen door industrieël ontwerper Philippe-Albert Lefebvre. Tuigleren zitting, houten frame, handvaten van carbon en stalen glijders.

7. De baardmuts
Fietje BeardheadHet Amerikaanse Beardhead ontwierp deze mutsen mét baard voor kids en volwassenen (= minder leuk). Inmiddels zijn dergelijke rare mutsen en de patronen ervan overal te vinden, dus ben je redelijk crea; zelf breien kan ook!

8. De dazzlepaint snowboardsneakers
Fietje Dazzle snowboardbootsOp 13 december lanceerde Nike SB haar lijn ‘Dazzle’. Geïnspireerd op ‘Dazzle Painting'; een camouflagekunst techniek uit WO I, waarbij marineschepen werden beschilderd om zo de vijand in verwarring te brengen over het formaat, de snelheid en de richting van het doel. Het patroon op de Nike LunarEndor QS Men’s Snowboarding Boot loopt rondom de schoen door.

9. Het sneeuwballengevecht voor pro’s
Fietje Snowball makerAls je iets doet, moet je het goed doen. Producent Wham-O bracht de lijn Arctic Force uit. Met onder andere de supercoole sneeuwbalschieter Snowball Blaster®, de Snow Tracball® en de SnowBall Maker®. Ongetwijfeld dat je je buurjongetjes hiermee jaloers maakt (of wegschiet).

10. De droge hond
Fietje DogumbrellaLast but not least: Het zou egoïstisch zijn als we alleen onszelf droog zouden houden. Daarom bedacht Lieben, een Japanse firma voor paraplu’s, deze Dog Umbrella met aan de onderzijde een lijntje voor de hond.

Bronnen: dezeen.com, estelalcaraz.com, senz.com, gizmodo.com, yankodesign.com, hublot.com, palefebvre.com, beardhead.com, nike.com, nicekicks.com, wham-o.com, kasa-higasa.com

Laat reactie achter